Komunikat prasowy: Coraz więcej opcji roślinnej żywności w kawiarniach
Komunikat prasowy
(..)Statystyczny Polak odwiedza kawiarnie 11 razy w roku (badania INSE z 2013 roku). Jednocześnie z sondażu IBRiS z lutego 2018 roku wynika, że coraz więcej konsumentów skłania się ku roślinnym alternatywom dla konwencjonalnych produktów - aż 57,8% Polaków planuje ograniczyć spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych.
Eksperci kampanii RoślinnieJemy sprawdzili dostępność opcji roślinnych w największych kawiarniach sieciowych. Według opublikowanego przez nich rankingu najbardziej aktywnie na zmieniające się trendy konsumenckie odpowiadają sieci Green Caffe Nero oraz Starbucks.
(...)
otrzymano od:
Anna Iżyńska
--
Anna Iżyńska
Specjalistka ds. Komunikacji Stowarzyszenia Otwarte Klatki
Komentarze
Prześlij komentarz
Muszę teraz sprawdzić ten komentarz pod względem spamu. Redakcja.